Nieuwe CAO Gehandicaptensector getekend

By 19 september 2019Nieuws
CAO gehandicaptenzorg

Nieuwe CAO Gehandicaptensector april 2019 – oktober 2021

De gehandicaptensector heeft een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst. In de nacht van 17 op 18 september kwamen de onderhandelingsdelegaties tot overeenstemming over een CAO met een looptijd van 2,5 jaar (1 april 2019 – 1 oktober 2021).

De bonden en de VGN bereikten een akkoord over een loonontwikkeling die bestaat uit een verhoging van de eindejaarsuitkering tot een volwaardige 13e maand in 2019, die samen met een structurele loonsverhoging in 2020 en 2021 zorgt voor een stijging van in totaal bijna 8 procent.

Daarnaast volgen in de overeengekomen looptijd eenmalige uitkeringen van in totaal ruim 4 procent. De partijen spraken bovendien af samen activiteiten te gaan uitvoeren ten behoeve van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de sector.

“Het was een stevig traject, maar met een mooi resultaat voor de medewerkers,” liet VGN-delegatievoorzitter Hans Waardenburg direct na de ondertekening weten. “Er is nu sprake van een marktconforme loonontwikkeling, waarbij we de beschikbare loonruimte maximaal hebben kunnen benutten.”

Beide CAO-partijen zullen het akkoord binnenkort voorleggen aan hun achterbannen.