Cliënten op de planken

By 3 december 2018Nieuws

Op 18 maart en 1 april spelen cliënten van Lunet zorg mee in de toneelvoorstelling ‘Stedelingen’ in het parktheater in Eindhoven.

Tijdens de Dutch Happiness Week 2019 gaat op 18 maart het grootse Eindhovense muziektheaterspektakel Stedelingen in première in Parktheater Eindhoven. Stedelingen is het resultaat van een unieke samenwerking van Lunet zorg, kunstenaarscollectief Carte Blanche, Parktheater Eindhoven en Stichting Dutch Happiness Week.

Een grote groep acteurs van Carte Blanche en acteurs in wording van Lunet zorg spelen, dansen en zingen samen met diverse muzikanten en een projectkoor o.l.v. componist en muzikant Lizzie Kean. Bart van Dongen en Edward Capel verheffen stadsgeluiden tot muziek in een decor van beeldend kunstenaar José Op ten Berg. Stefan Jung (Carte Blanche) zorgt voor de regie.
Stedelingen is geïnspireerd op onder andere de Mahagonny van Bertold Brecht. Thema van de voorstelling is het zoeken naar geluk in de stad. De stad, waar schijnbaar alles is en waar alles lijkt te kunnen, maar waar toch veel mensen eenzaam zijn en het niet redden. Mensen proberen te voldoen aan de verwachtingen en opgelegde normen van de maatschappij om ‘erbij te horen’. Wie dat niet lukt wordt afgeschreven en valt af. Regisseur Stefan Jung betrekt de persoonlijke ervaringen van de spelers in de voorstelling.
Stedelingen zet mensen met een beperking, een groep die vaak onzichtbaar is in de stad en in de kunsten in het bijzonder, voor eens en altijd in de spotlights. Hun zoektocht, hun verlangens, dromen en uitdagingen staan centraal. Zo’n 80 acteurs, zangers en muzikanten laten gezamenlijk zien dat iedereen een rol heeft op het grote toneel. Een voorstelling waar in de beperking juist de schoonheid schuilgaat.

Initiatiefnemers Lunet zorg, Carte Blanche, Parktheater en Stichting Dutch Happiness Week willen met deze productie mensen met een beperking een gezicht geven. Gezamenlijk zien ze de noodzaak om de meerwaarde te laten zien van diversiteit en op die manier een bijdrage te leveren aan een inclusieve samenleving.

Aan de voorstelling is een tentoonstelling verbonden met keramiek, hout en schilderijen gemaakt door kunstenaars van de werkplaatsen van Lunet zorg. Ook werken de cliënten van Lunet zorg tijdens de voorstellingen mee in het Parktheater bij de publiekbegeleiding en in de horeca.

Stedelingen
Parktheater Eindhoven,
maandag 18 maart (première) en maandag 1 april 2019 – aanvang 20.00 uur
Coproductie Lunet zorg, Carte Blanche, Parktheater Eindhoven en Stichting Dutch Happiness Week
Kaarten: € 13,50 – verkoop via www.parktheater.nl
Voor meer informatie en/of een interview met partners: Lian Brok, lianbrok@gmail.com of 06 447 144 66.